Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Het zou u wel eens kunnen overkomen dat u per ongeluk schade veroorzaakt aan spullen van iemand anders. In veel gevallen valt de schade wel mee, maar een grote schade is wel degelijk mogelijk. Met een aansprakelijkheidsverzekering kunt u (bijna) alle risico’s afdekken waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent.

Hieronder ziet u twee voorbeelden van een mogelijk schadegeval:

 

Voorbeeld 1

Pieter gaat op bezoek bij een vriend Henk. Als Pieter door de woonkamer loopt met een kopje koffie, struikelt hij over het vloerkleed. De koffie valt op het vloerkleeden en Pieter valt tegen een kostbare vaas die hierdoor kapot gaat. Gelukkig is er met Pieter niets aan de hand. Het vloerkleed moet gereinigd worden en de vaas kan niet meer gemaakt worden en zal vervangen moeten worden. Deze kosten worden vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering van Pieter.

 

Voorbeeld 2

Pieter en zijn gezin besluiten om een fietstochtje te gaan maken. Bij het inhalen van een andere fietser raakt inwonende de zoon van Pieter per ongeluk het stuur van de andere fietser waardoor deze hard ten val komt. De betreffende fietser breekt een tand en heeft diverse schaafwonden. Ook raakt de fiets beschadigd. Deze kosten worden vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering van Pieter